Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2017 10:58 - Как да носите Рудракша
Автор: rudrakshabg Категория: Други   
Прочетен: 8018 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако сериозно желаеш да забравиш за нежеланите навици и да живееш  пречистен живот, започни да носиш Рудракша. Съвсем скоро след като я сложиш, ще се почувстваш по доста различен начин. 

Това се е случило и продължава да се случва с много хора, това се случи и с мен, ще се случи и с теб. Този, който носи Рудракша, е благословен с просперитет, мир и здраве. 

Мощността на Рудракшата е много по-голяма от тази на  различни скъпоценни камъни, Янтра, Тантра и т.н.

И все пак има някои правила, които трябва да се спазват, за да не се наруши цялостният ефект на Рудракшата и тя да „се напълни с грехове”. Предпазните мерки, които трябва да спазваш са:

·         Рудракша трябва да се носи след Sidhhi (метод на пречистване и зареждане с Мантра). Прието е, че след като вземеш свота Рудракша, преди да я сложиш, трябва един вид пречистване. Прави се молитва и ритуален обред за нейната святост. Трябва да се “отключи “през ден, който предвещава добро – такъв, който е светъл, успешен или благоприятен. Добре е този ден да е понеделник, тъй като това е денят на Бог Шива.

·         Колкото и странно да ти прозвучи трябва да говориш на твоята Рудракша – дали някоя фраза, която отключва Мантрата на Рудракша (предложили сме такъв списък, към който може да се придържаш) или просто да кажеш своето най-искрено и съкровено желание. Добре е това да се случва сутрин, когато я сложиш и вечер когато я махнеш, преди да заспиш. Рудракшата трябва да се сваля преди да си легнете и да заспите.

·         Рудракша се слага сутрин, след като си направил сутрешния си тоалет. Не е препоръчително да я докосваш преди да си измил ръцете си.

·         Не трябва да носиш своята Рудракша по време на погребения. Също така, когато посещаваш новородено бебе.

·         Никога не носи Рудракша по време на полов контакт.

·         Жените не трябва да носят своята Рудракша, когато са в цикъл.

·         Винаги пази своята Рудракша чиста.

·         В самите вдлъбнатини на Рудракша могат да се съберат прах и мръсотия. Ако е възможно, я почиствай по-честно с нещо меко или с фина четка. Ако конецът се замърси или износи, го смени. След почистване се измива с чиста, изворна вода, а ако нямаш, може и с дъждовна вода.

·         Много хора се смущават от формата и размера й, не могат да определят дали зърното на Рудракша е истинско или не. Но ти не трябва изобщо да се тревожиш за това, просто виж, че Mukhi е добре определена, зърното и контурите (вдлъбнатините) са естествени и няма пукнатини в близост до централния отвор. Обикновено, когато държиш Рудракша в дланта си, получаваш странно ново усещане. Ти усещаш, че точно това е тази, която си искал.

·         Рудракша е гореща по природата. Някои хора просто не могат да я носят. Тяхната кожа показва признаци на алергия. Такива хора имат непоносимост към злато, сребро или третиран материал. Така че по-добре да не я използват. При други хора, извличайки токсините от тялото Рудракша повишава кръвното им налягане, или започват да ги избиват топли и студени вълни. Някои хора могат дори да повърнат или да им се погади, понеже силата и е голяма и това влияе на физическото състояние на тялото. Тоне не трябва в никакъв случай да ви притеснява. НЕ СВАЛЯЙТЕ РУДРАКША ОТ ТЯЛОТО СИ, дори и да се почувствате зле! Този ефект ше отмине и тялото ви ще се пречисти. 

·         Нужни са минимум 40 дни да спазваш тези принципи, за да усетиш ефекта на Рудракша върху себе си.

Ако не можеш да опазиш съзнанието си чисто, няма смисъл въобще да носиш Рудракша. Някои хора казват, че Рудракша не се влияе от казаното, а от мислите.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rudrakshabg
Категория: Други
Прочетен: 27957
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930