Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2017 18:28 - Медицинска и научна стойност на Рудракша
Автор: rudrakshabg Категория: Други   
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове:
1



Зърната на Рудракша имат няколко невероятни сили, дължащи се на техния електромагнитен характер. Той дава възможност на зърното да лекува човешкото тяло.

Електрични характеристики: Човешкото тяло може да се разглежда като комплексна био електронна схема, състояща се от цялата нервна система и всички органи, намиращи се в човешкото тяло. Броят на електрическите импулси се генерира от човешкото тяло, благодарение на различни рефлексни действия, които се извършват. Например едно такова действие може да бъде непрекъснато изпомпване на сърцето, за да  циркулира на кръвта или невроните и нервната система и т.н. Зърната Рудракша имат възможността да изпращат фини електрически импулси и индуктивни вибрации, действайки като изолатор в кондензатор за съхранение на електрическа енергия. Това се нарича Био-електричество. Цялата работа на нашите сетивни органи зависи от фин поток био-електрически ток. По този начин всички действия, които тялото ни осъществява, се контролират ефективно. Биоелектрическият ток се получава от разликата в енергийните нива на различните части на тялото ни. Гладкия енергичен поток на биоелектричния ток спомага за правилното и контролирано функциониране на тялото ни. Био-електричният поток има и трети елемент в тялото и мозъка, наречен верига на био-електронен интерфейс - този на ума.

В съвременната епоха на интензивна конкуренция нивата на стрес се увеличават значително. Почти всеки човек има проблеми от стреса и стресови заболявания, като безсъние, алкохолизъм, депресия, неправилна настройка, сърдечно-съдови заболявания, кожни заболявания и др. Всеки лекар ще потвърди, че почти 95% от заболяванията са свързани с психосоматични или стресови преживявания, т.е. произхода им е от ума ни. Когато има стрес или неприспособяване, съответстващо на стрес, се изпращат сигнали до централната нервна система, като се отчита повишена активност или необичайно ниво на невроните и невро предавателите. Степента на промяна зависи от причината и конкретния случай. Когато такова нещо се случва постоянно, обичайният поток от електрически сигнали в целия интерфейс „ Дух- Тяло“, се нарушава и това ни кара да се чувстваме неудобно и да не сме в състояние да действаме ефективно. Нашето кръвобращение не циркулира нормално и чувстваме различни заболявания. За съжаление това се случва много често. Зърната Рудракша действат като стабилизираща котва. Електрическият им заряд излъчва непрекъснат и фин поток на биоелектричен сигнал в целия организъм, поради потенциалната разлика между различните части на тялото. Зърната на Рудракша на отделните лица (Mukhis) имат специално изразен фактор на съпротивление, който се измерва в омове. Когато тези зърна се съпротивляват на потока на биоелектрически импулси, специфичен ампер на ток се генерира в зависимост от коефициента на съпротивление. Те действат в тандем с пулса, като се рационализират и изпращат  специфични импулси към мозъка. Тези импулси стимулират някои положителни мозъчни химикали, като ни помагат да се чувстваме по-добре, по-уверени, уравновесени и по-енергични. Наблюдава се, че специфичните лица (Mukhis) или аспекти на зърната Рудракша, изпращат специфични сигнали, действащи на конкретен мозъчен химикал и по този начин извършва конкретни положителни промени в личността ни.

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rudrakshabg
Категория: Други
Прочетен: 27968
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930