Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2017 10:44 - ЗНАНИЕТО ДАВА ВЯРА!
Автор: rudrakshabg Категория: Други   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
1



Въпреки, че феноменалните сили на Рудракша са били известни в продължение на хиляди години във ведическото знание, едва от края на 1980 година са станали по-забележителни след като група учени са изследвали нейните свойства.  

Комбинирано проучване за изследвания на биомедицинските последствия от Рудракша е било проведено с отдели по биохимия, електротехника, психиатрия, обща медицина и психология. Това проучване научно доказва и документирана силата и ефектите на зърната Рудракша.

Изследванията са доказали, че Рудракша има мощни електромагнитни, парамагнитни и индуктивни свойства, които се различават по видовете лица (Mukhis). Те също така са доказали, че носенето или извършването на Джапа с конкретно лице (Mukhi) или броеница (Мала), създава специални електрически импулси, които се изпращат към мозъка чрез процеса на галваничен отговор на кожата със стимулиране на определени мозъчни центрове, които прехвърлят информацията към отделните части на тялото.

Това биоелектрично стимулиране въздейства на биохимичната система в мозъка, като създава  положително въздействие върху активността на невро-трансмитерите допаминни и серотонинни нива. Тези нива се повлияват с положителната трансформация в личността, начина на мислене, перспективите, харизмата и самочувствието на потребителя.

Установено е също така, че тези, които носят зърната Рудракша, са в състояние да намалят стресовите си реакции до неочаквани нива, които обикновено е възможно да постигнат само с продължителна консумация на  дози успокоителни.

От научна гледна точка зърната на Рудракша са диелектрични, като те съхраняват електрическа енергия и имат постоянни магнитни свойства, които се променят с различните лица на зърната (Mukhi). Пълният списък на всички свойства на зърната включва електромагнетизъм, ал-магнетизъм , диамагнетизъм и диаметрална противоположност или възможността за промяна на полярността. 

Когато използваш броеницата в ритуала Джапа, самите зърна Рудракша се смесват и интегрират с човешкото тяло, като то и съзнанието ти са в покой. Те се носят близо до сърцето. Благодарение на своите диелектрични и магнитни свойства зърната инициират и осъществяват положителна промяна в нашата невро-физиология.

Доказано е, че носенето на Рудракша контролира сърдечния ритъм и има положителен ефект върху кръвното налягане, стреса, тревожността, депресията, сърцебиенето и липсата на концентрация. Установено е също така, че зърната Рудракша притежават свойства против стареене въз основа на техния електромагнетизъм.

Поколения, които са носели автентични зърна от Рудракша, нееднократно потвърдиха, че са имали значително облекчение от омаломощаващите последици от високо кръвно налягане, стрес, хипертония, депресия и други проблеми, свързани с ума, включително невротични състояния.

Institute of Holistic Sciences, Dr. Geettanjali V. Saxenaa




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rudrakshabg
Категория: Други
Прочетен: 27889
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031